Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Politiek Wenst Standaardisatie Digitale TV Ontvangers

Hoewel het de laatste jaren ene rommel is binnen de Nederlandse politiek, lijkt VVD-kamerlid Afke Schaart toch met een zinnig pleidooi voor de digitale medemens te zijn gekomen. Ze wenst standaardisatie van digitale TV ontvangers zodat consumenten zelf kunnen kiezen welke ontvangers ze in huis plaatsen.

We geven toe dat Afke het niet helemaal lijkt te snappen want haar primaire argument is dat wanneer je van TV-aanbieder wisselt, je een nieuwe settop boxen moet kopen. Niet helemaal waar natuurlijk gezien UPC de enige is die krampachtig aan haar mediabox vasthoudt, en die ook nog eens in bruikleen zijn (digitenne van KPN is een compleet andere techniek).

Ook PvdA-kamerlid Martijn van Dam snapt het niet helemaal. Die is bang dat de consument op kosten gejaagd wordt wanneer de markt vrijgegeven zal worden omdat UPC de boxen in bruikleen geeft. Wij leggen het dus even uit;

Een beetje mediabox kost €99. Wil je DVR, dan betaal je daar minimaal €100 meer voor. Per maand betaal je bij UPC voor de DVR een upslag van €10 per maand. €120 per jaar dus. De onze staat er inmiddels 5 jaar en heeft ons dus €600 gekost terwijl ten tijde van de introductie van de DVR, een DVR van een willekeurig Koreaans merk slechts €300 kostte. Daarnaast hebben steeds meer moderne TV’s een digitale ontvanger en mogelijkheden om direct op te nemen, maar zijn die functies door UPC dus niet te gebruiken.

We vinden UPC een prima kabelboer, maar beste Afke, Martijn en anderen. Zet dit door en bevrijd kabelminnend Nederland van de mediabox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.