Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Playstation 3 Wereldwijd Populairder dan Xbox 360

Als we Jia Wu van Strategy Analytics mogen geloven, dan is de Playstation 3 populairder dan de Xbox 360 van concurrent Microsoft. Hoewel veel gamers fan zijn van de Xbox Live dienst, lijkt Sony het met naar zwaardere hardware en gratis online gaming toch echt van Microsoft te hebben gewonnen. In Europa (en zeker Nederland) liep de console al een tijdje aan kop.

Naar schatting zijn er 43.4 miljoen Playstation 3 consoles in omloop tegenover 42.9 mljoen Xboxen. Of uitvalpercentages hierin meegenomen zijn is niet duidelijk. Immers weten we van veel Xbox 360 eigenaren dat ze al aan hun tweede of zelfs derde machine toe zijn. Nintendo’s Wii blijft het populairst met 75.5 miljoen exemplaren hoewel Sony met de release van de Playstation Move natuurlijk wel aan het succes van de Wii toornt. Volgens de onderzoeker is het hoog tijd dat Nintendo binnen de komende 12 maanden een opvolger voor de Wii aankondigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.