Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia Krijgt Eigen Windows Marketplace

Nokia en Microsoft hebben vandaag formeel een handtekening onder de veelbesproken samenwerking gezet. Als gevolg, lekten ook wat interessante gegevens uit. Zo krijgt Nokia, in tegenstelling tot HTC, LG en Samsung, mogelijk wel een eigen app store.

Nokia kondigde aan dat ontwikkelaars hun apps voor Series 40, Symbian en Windows Phone 7 vanaf één plaats, bij Nokia, kunnen uploaden. Dat is natuurlijk een vervelend gegeven voor de partners die sinds de start al achter Windows Phone 7 staan en zelf enkel één pagina in de Marketplace hebben gekregen.

Nokia zal ook haar contacten met de telco’s die nu Ovi ondersteunen aanspreken om het zo mogelijk te maken dat gebruikers hun apps via de telefoonrekening kunnen betalen in plaats van de creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.