Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG en ZTE Tonen Interesse in MeeGo

Ken je MeeGo nog? Het is een mobiel OS dat Nokia en Intel samen hebben ontwikkeld en onder anderen in auto’s gebruikt zal worden. Nu Nokia met Microsoft in zee is gegaan, miste Intel een belangrijke speler op de consumentenmarkt. Daar lijkt het bedrijf echter een oplossing voor de hebben gevonden nu LG en ZTE interesse hebben getoond.

Oké, ZTE kennen we hier niet omdat het bedrijf enkel telefoons voor de Aziatische markt ontwikkeld, maar LG kennen we maar al te goed. De kans lijkt dan ook groot dat LG telefoons met MeeGo op de markt zal brengen. De reden dat LG er nu pas interesse in heeft is omdat het bedrijf weinig voelde voor de dominante positie van Nokia in de ontwikkeling van MeeGo. Datzelfde brak ook andere partners in Symbian op.

Deze deal is ook goed nieuws voor veel ontwikkelaars van apps in QT. QT is een ontwikkelomgeving die zich richtte op Symbian en MeeGo toestellen. QT apps zullen daardoor ook op de nieuwe LG toestellen gaan werken. Later dit jaar zal Nokia haar eerste en laatste MeeGo toestel op de markt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.