Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC Kondigt de Sensation Aan

Tijdens een groots evenement in Londen heeft HTC gisteren de nieuwe HTC Sensation aangekondigd. Het toestel dook al eerder op diverse plekken op onder de naam HTC Pyramid. De Sensation is een Android telefoon die niet alleen over een stevig stukje hardware beschikt, maar ook over de nieuwste versie van de Sense interface.

De HTC Sensation is het eerste toestel met HTC Watch, een app van waaruit je TV series en films kan kijken. Deze series of film kan je kopen of huren en deze rechten zijn op vijf telefoons overdraagbaar. Via de HDMI uitgang kan je de films ook op TV kijken.

Ook Sense heeft een update gekregen. Onderdeel hiervan is de mogelijkheid om widgets op het lockscreen te plaatsen zodat je real-time updates over e-mail en andere diensten krijgt zonder dat je de telefoon van het slot hoeft te halen.

De nieuwe Sensation is met een 1.2Ghz dual-core CPU van Qualcomm een snelle jonge te noemen. De telefoon beschikt ook nog eens over een royale 768MB RAM geheugen en 1GB opslagcapaciteit. Het toestel heeft een 4.3 inch Super LCD scherm met een resolutie van 540×960.

Qua sensoren heeft de telefoon niks te klagen. De Sensation beschikt uiteraard over GPS, maar ook over een gyroscoop, G-sensor, kompas, licht en bewegingssensoren. De HTC Sensation beschikt ook over een 8 megapixel camera met LED flitser en kan full-HD opnamen maken (1080p@30) en met behulpv an twee microfoons worden deze video’s van stereo geluid voorzien.

Verder is het toestel voorzien van Bluetooth 3.0, Wi-Fi b/g/n en DLNA. Opslagruimte kan worden vergroot via MicroSD.

Verkrijgbaarheid

De HTC Sensation ligt 1 juni in de winkel. Vodafone zal de primeur krijgen. Het toestel zal zonder abonnement €599 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.