Eerste Blik op RIM's Playbook

Afgelopen maandag kregen we in Nieuwegein de kans om even met het nieuwe PlayBook van RIM te spelen. De PlayBook is voor de Blackberry wat de iPad voor de iPhone is en het was zover wij weten de eerste keer dat deze in Nederland te zien was. Een kans die we natuurlijk niet lieten schieten.

Het ontwerp van de PlayBook is zeer strak en hij reageert lekker snel. We kregen (kort) een aantal apps te zien waarna we wat vragen mochten stellen. Zo blijkt dat de PlayBook enkel alleen kan synchroniseren met BlackBerry telefoons. Daar krijg je dan ook een speciale app voor. Wil je een PlayBook, dan is een Blackberry telefoon dus bijna verplichte kost.

De Playbook ligt in Juni in de winkel en de hardware van de PlayBook in Nederland komt exact overeen met de hardware in Amerika. Ook is het mogelijk om Android apps te draaien, maar deze moeten wel via BlackBerry App World worden gedownload zodat RIM een vinger in de pap kan houden. Ook wist de RIM medewerker te verklappen dat de Android apps ook op het nieuwe besturingssysteem voor haar smartphones zullen werken. Oja, dat laatste is misschien nog een beetje geheim ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram