Tesla: Einde Accu’s Nabij

Het grootste probleem van elektrische auto’s is momenteel de laadtijd van de auto’s met als resultaat dat de auto’s niet altijd klaar voor gebruik zijn wanneer jij ze nodig hebt. Als we Tesla mogen geloven, dan is het einde van de accu echter nabij. Het bedrijf dat vooruit loopt in het ontwerp van elektrische auto’s zet in op UltraCapacitors.

UltraCapacitors zijn grote condensators, onderdelen die al jaren in computers, TV’s en andere apparaten gebruikt worden. Het voordeel van condensators is dat ze zeer snel geladen kunnen worden. Een elektrische auto zou op die manier in enkele seconden volledig geladen kunnen worden.

Er is echter één groot probleem. De energiedichtheid van een condensator is veel kleiner dan van een normale accu. Het zal dus nog even duren voor we de eerste auto’s op deze techniek zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.