The Phone House heeft een onderzoek uitgevoerd om er achter te komen hoe populair Android in Nederland is en hoe de gemiddelde smartphonegebruiker in elkaar zit. Deze is namelijk sociaal en creatief met op TV een voorliefde voor RTL 4.

Penetratie

34% van de onderzochte Hollanders beschikte ten tijde van het onderzoek al over een Android telefoon. 21% belde op dat moment met een iPhone. 17% gebruikte Windows Mobile, 16% BlackBerry en 13% Symbian. Windows Phone gebruikers waren kennelijk niet te bekennen, maar dat is niet vreemd gezien Windows Phone nog geen officiële release heeft gehad.

Voor de meeste smartphone eigenaren is de huidige smartphone de eerste die ze bezitten (60%). Android bezitters kiezen ook echt voor Android voor de gebruiksvriendelijkheid (39%).

Persoonlijkheid

De smartphonegebruikers vinden zichzelf sociaal, creatief en uniek. Bezitters van een iPhone vinden zichzelf wel socialer dan Android bezitters. Ook kijken iPhone eigenaren het liefst naar RTL4 (26%). RTL 4 was onder Android gebruikers ook populair, maar met 19% toch net iets minder. Het favoriete programma is voor zowel iOS als Android gebruikers het NOS Journaal. BlackBerry gebruikers kijken liever naar GTST, maar dat komt mogelijk door de jongere, vooral vrouwelijke doelgroep.

Andr…wattus!?

The Phone House ondervroeg ook 1.500 personen die geen Smartphone bezitten over wat die van Android denken. 68% daarvan had geen idee waar Android voor staat tegenover 13% van de smartphone eigenaren die er nog nooit van lijken te hebben gehoord.

Tevredenheid

De Android bezitter is het meest tevreden over zijn of haar telefoon (95%), gevolgd door de iPhone gebruiker (94%) en BlackBerry (93%). Symbian gebruikers zijn het minst tevreden (79%). Met name iOS en BlackBerry gebruikers klagen over de korte accuduur. Symbian (88%) en Windows Mobile (81%) bezitters zijn het meest geïnteresseerd in een overstap naar Android.

Appdiction

iOS gebruikers downloaden de meeste apps. Gemiddeld bezitten die 49 apps maar gebruiken er slechts 24. Android bezitters doen het met 26 apps waarvan ze er 12 ook echt gebruiken. Windows Mobile bezitters hebben 7 apps op de telefoon waarvan ze er 4 gebruiken. Het populairste zijn social media apps, nieuws apps en gratis communicatie apps als Ping! En WhatsApp.

Tablets

17% van de smartphone bezitters beschikt over een tablet in zijn of haar gezin.25% denkt er over om er één aan te schaffen. Bezitters van een iPhone geven uiteraard de voorkeur aan een iPad (85%). Android bezitters die een tablet hebben, hebben in 41% van de gevallen een iPad en in 41% van de gevallen een Android tablet. Tablets worden het meest gebruikt voor internet en e-mail. Gebruikers van een iPad internetten het meest. Muziek luisteren is op een Android tablet populairder dan op een iPad.

Het onderzoek van The Phone House vond plaats onder 1.000 smartphone bezitters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.