Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Het Verschil Tussen DS en 3DS Games

Gisteren ontvingen we de eerste 3DS games van Nintendo. Nu wisten we al dat de 3DS games er iets anders uit zouden zien door de extra ruimte die we naast de standaard DS game aantroffen wanneer we deze in de Nintendo 3DS staken. Vandaag bekijken we alle verschillen.

Het eerste dat opvalt is dat de doosjes, net als die voor de Wii, van Wit plastic zijn gemaakt. Een stijlvolle keuze. Zoals je op de foto hieronder kan zien, zijn de doosjes ook meteen een stukje dunner dat de oude DS dozen. Er passen dus minder (dikke) boekjes in, maar er gaan er meer in een doos. Goed voor het milieu en de portemonnee dus.

Een ander detail is dat Nintendo gaten in aan de binnenkant van de hoesjes stanst. Dit heeft mogelijk twee redenen. De eerste is dat de doosjes lichter worden en minder materiaal bevatten. Op een enkel doosje maakt dat natuurlijk niks uit, maar op het totaal is dat wederom goed voor milieu en portemonnee. Daarnaast brengt het nieuwe creatieve mogelijkheden zoals je hieronder kan zien.

En dan tot slot de games zelf. Nintendo is voor de 3DS overgestapt op lichtgrijs plastic in tegenstelling tot de oude donkergrijze games van de DS. Naast dat er een stukje uitsteekt is er aan de vorm van de games niks veranderd. Zelfs het aantal contactpunten is gelijk gebleven.

Later deze week, de eerste reviews en speelervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.