Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

eBuddy, Nederlands Alternatief voor Ping en WhatsApp

Voor de meesten van ons is eBuddy al lang geen onbekende meer. Jaren geleden lanceerde de dienst om web-based chats aan te bieden voor de grotere chat apps als MSN, ICQ en Yahoo Messenger. Deze week lanceerde het bedrijf XMS, een directe concurrent voor het populaire WhatsApp en Ping dat meerdere platformen met elkaar moet verbinden.

Apps als Ping en WhatsApp worden steeds populairder als gratis alternatief voor SMS verkeer. Het is dus geen vreemde gedachte van eBuddy om in die markt te springen en met een eigen app te komen. Die app is er nu en heet XMS. Het mooiste van alles, hij is nog gratis ook.

Er is echter ook een nadeel. XMS staat nog in de kinderschoenen en kan dus niet veel meer dan enkel één-op-één tekstberichten uitwisselen. Groepschats en bestandsdeling komen daar in de toekomst nog bij.

Overigens is dit niet het eerste mobiele avontuur voor eBuddy. De normale chat clients zijn al jaren beschikbaar en niet alleen voor smartphones. We mogen dus heel wat verwachten van dit bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.