Zoals verwacht heeft Apple vanavond de iPad 2 gepresenteerd. Dat de iPad 2 over een dubbele set met camera’s beschikt voor Facetime (VGA-voor en 720p achter) was uiteraard al geen verassing meer. Sterker nog, de aanwezigheid van een dual-core CPU (de A5) was te verwachten. Toch lijkt de iPad 2 een enorme stap voorruit in vergelijking tot de eerste iPad.

Snelheid

Als we Apple mogen geloven is de iPad 2 9x sneller dan haar voorganger. De nieuwe A5 processor lijkt daar de belangrijkste bron voor. De A4 was single-core 1Ghz processor. Hoewel de exacte snelheid van de A5 onbekend is, lijkt het volgends onze bronnen om een dual-core 1.2Ghz model te gaan. Met andere woorden, je hebt 2.4Ghz aan processorkracht ter beschikking en dat zou je met name bij de intensievere apps zoals iMovie en Infinity Blade moeten merken.

Uiterlijk

De iPad 2 is 33% dunner dan de iPad en 15% lichter. De rand is vergelijkbaar met die van de iPod Touch 4G. Toch moet de iPad 2 het 10 uur doen op een volle acculading. Zelfs met de nieuwe, krachtigere A5 processor.

Sensoren

Ook de iPad 2 is voorzien van alle denkbare sensoren. Er zit een bewegingsmeter in, een kompas, GPS en Gyroscoop. Perfect voor apps als Layar.

HDMI

Het zal ook mogelijk zijn om een HDMI signaal uit te sturen. Hiervoor koop je een speciale HDMI-out kabel van Apple voor €39. De iPad 2 kan full HD uitsturen, maar alleen als kopie van het beeld op het scherm van de iPad 2 zelf.

Smart Covers


Om toch een beetje grip op de accessoiremarkt te houden heeft Apple wederom zelf een hoes voor de nieuwe iPad ontworpen onder de naam Smart Covers. De covers zijn in tien kleuren verkrijgbaar en zijn geheel magnetisch waardoor ze goed op de iPad aansluiten. Sterker nog, wanneer je de cover opent, zal de iPad 2 uit standby ontwaken.

Verkrijgbaarheid

De iPad 2 is vanaf 25 maart te koop in Nederland tegen dezelfde prijzen waarvoor de huidige iPad wordt aangeboden. De goedkoopste iPad 2 zal dus €499 gaan kosten. De Smartcovers kosten €39 voor de plastic versies en €69 voor leer. Opvallend is dat Apple op dezelfde dag lanceert als de Nintendo 3DS.

iOS 4.3

Apple zal zeer snel iOS 4.3 introduceren. In deze update (ook voor de oude iPad, iPhone en iPod) zal onder anderen de ondersteuning van Airpley worden uitgebreid. Verder is ook de Safari browser onder handen genomen waardoor sites nog sneller weergegeven moeten worden. Apple heeft het over een snelheidsverdubbeling ten opzichte van iOS 4.2.2. Voor de iPhone 4 zal Apple personal hotspot toevoegen zodat je gebruik kan maken van de mobiele internetverbinding van de iPhone.

iPhone 5

Op basis van de iPad 2 kunnen we ook al met de eerste speculaties over de iPhone 5 de deur uit doen. De iPhone 5 zal zonder twijfel over dezelfde A5 processor beschikken die Apple in de iPad 2 stopt. Uiteraard zal deze niet iOS 5 uitgeleverd worden waardoor iOS 4.3 slechts een tussenstapje zal zijn.

Ons Gevoel

De iPad 2 is een enorme stap vooruit op de oude iPad, maar echte break-thru’s ten opzichte van de hardware van concurrenten zien we nog niet. Bedrijven als Samsung zullen later dit jaar quad-core tablets op de markt zetten die over veel meer rekenkracht beschikken. Ook unieke features zoals 3D ondersteuning op de LG Optimus Pad ontbreken simpelweg. De kracht zal voornamelijk in de App Store zitten doordat Apple die beter gevuld heeft dan de concurrenten op Android.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.