Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Wilde Geruchten over Kleinere iPhone

Als we de geruchten mogen geloven werkt Apple aan een kleinere iPhone voor consumenten die niet al te veel aan een iOS product uit willen geven. Hoe zal deze eruitzien en hoe waarschijnlijk zijn deze geruchten?

Het is niet de eerste keer dat er over een iPhone Nano wordt geschreven. Een aantal jaren geleden gingen er al geruchten dat Apple van plan was een goedkopere telefoon op de markt te brengen om zo de minima tevreden te stellen.

De geruchten worden nu aangewakkerd door Bloomberg en het gezaghebbende Wall Street Journal. Beiden geven aan dat de nieuwe iPhone de helft kleiner zal worden terwijl hij wel apps zal kunnen draaien en Boy Genius Report, wat veel over Apple geruchten schrijft, geeft aan dat de home knop mogelijk zal verdwijnen. Dat laatste zou zeer onhandig zijn voor apps.

Apps zijn een belangrijke bron van inkomsten voor Apple. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat Apple een toestel uit zal brengen waar niet meteen duizenden apps op werken. Een kleiner scherm zou dus onwaarschijnlijk zijn, zelfs als deze een enorm hoge resolutie heeft. Immers worden onze duimen niet kleiner waardoor apps moeilijk bedienbaar zouden worden.

De nieuwe iPhone zou ook nog eens $200 moeten gaan kosten. Voor die prijs kopen consumenten inmiddels ook al een aardige Android telefoon. Wanneer de kleine iPhone niet aan de app verwachtingen zou kunnen voldoen, is de kans dus ook nog eens groot dat consumenten voor Android kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.