Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

The Daily Gisteren Gelanceerd, Vandaag Gratis

Gisteren heeft media magnaat Rupert Murdoch na een intensieve samenwerking met Apple ‘The Daily’ gelanceerd. The Daily is een iPad magazine dat dagelijks 100 pagina’s met nieuws brengt. Een deel hiervan staat online en is sinds vandaag wel heel makkelijk te vinden.

Hoewel The Daily door sponsoring van de Amerikaanse operator Verizon (onderdeel van Vodafone) de eerste twee weken gratis is, kost een exemplaar normaal 14 dollarcent en zijn deze exemplaren in abonnementsvorm verkrijgbaar ($0,99 per week, $39,99 per jaar). Het bedrijf heeft 100 redacteuren in dienst om dagelijks de pagina’s te vullen en alleen al in de aanloop naar de lancering heeft dit $13 miljoen gekost.

Om aandacht van de zoekmachines te genereren, publiceert het bedrijf een groot deel van de artikelen online. Het browsen tussen de artikelen is alleen erg lastig om zo te zorgen dat consumenten netjes een abonnement nemen. Programmeur Andy Baio heeft echter een webservice opgezet om alle beschikbare artikelen makkelijk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.