Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Werkt aan een Android Tablet

Sony/SonyEricsson was ongeveer het enige bedrijf dat tijdens de MWC geen aankondigingen heeft gedaan met betrekking tot internet tablets. Toch lijkt er één in de maak.

Deze informatie komt van techblog Engadget dat werd getipt over een op handen zijnde Playstation Tablet. Op dit moment werkt het bedrijf aan het tablet onder de codenaam S1 dat over een 9.4 inch scherm zou beschikken en op Android 3.0 draait.

Of het tablet ook echt het Playstation merk gaat dragen is echter nog maar de vraag. In het verhaal staat de opmerking dat het om psOne games zou gaan. Met andere woorden, hetzelfde aanbod als in de Playstation Suite voor de Xperia Play. Het zou ons dus niet verbazen als het enkel om het eerste Playstation Certified tablet gaat.

Het tablet zal overigens ook gebruik maken van Sony’s nieuwe Qriocity on-demand platform voor muziek, games en andere content.

Het tablet moet volgends de bronnen op een nieuwe Nvidia Tegra-2 processor draaien. Gezien de lancering in September plaats moet vinden, gokken wij erop dat dit een quad-core versie zal zijn en we gokken ook op een vorm van 3D ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.