Ooit zette Nokia de trend met verwisselbare behuizingen voor haar telefoons. Een aantal jaar later kwam aan deze trend alweer een einde omdat de meeste omzet gedraaid werd door marktkoopmannen die Nokia niet lieten meedelen. Een ander probleem was dat andere fabrikanten niet echt in de trend mee gingen. Tijd voor Cases dus.

Case-Mate timmert al jaren aan de weg als fabrikant van cases voor allerlei toestellen. Onlangs stuurde het bedrijf ons een hoes voor de HTC Hero en Nexus One toe om eens te kijken wat wij ervan vonden. Om discussies over smaak te voorkomen, wij hebben de kleuren niet zelf uitgekozen 😉

Uitrusting

De uitrusting van beide cases van Case-Mate kwamen volledig overeen. Naast de case bevat de set een microfiber doekje om het scherm van het toestel vuil en vetvrij te maken. Daarnaast bevat het een screenprotector en een kaartje om de screenprotector mee aan te brengen. Opvallend omdat de meeste (goedkopere) merken het bij de case houden.

De Screenprotector

Het aanbrengen van de screenprotector op de HTC Hero en de Nexus One was erg makkelijk. Ze waren net iets kleiner dan het scherm zelf waardoor ze niet opvallend scheef kunnen zitten. Het nadeel is echter wel dat na een paar dagen in de broek, de eerste kleine krasjes op de screenprotectors zichtbaar worden. Ter vergelijking, de Nexus One heb ik ruim 3 maanden dagelijks in de zak gehad en het scherm was nog volledig krasvrij. Een ander nadeel is dat het scherm minder precies werkt en dat kan zeer frustrerend werken. Leuk dat ze er bij zitten, maar weggooien is de betere optie.

De Cases

De cases zelf passen letterlijk als een tweede huid om de toestellen heen. Gaatjes voor microfoon, camera etc zitten allemaal op de juiste plek. We hebben de cases ook (zonder toestel) een aantal keer op een laminaatvloer laten vallen en dat overleven ze zonder zichtbare schade.

Conclusie

Aan een case voor een telefoon kan je tegenwoordig niet veel verknallen, maar opvallen is ook een hele opgave. Opvallen doen deze cases zeker en de luxe van een extra screenprotector is leuk meegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.