Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Paradox Lanceert Cities in Motion (PC)

Ooit was de PC wereld in de ban van de Tycoon games. De meest bekende games waren die van Rollercoaster Tycoon waarin je een pretpark inclusief zelf ontworpen achtbanen op kon bouwen. Niet veel later volgde van dezelfde maker de game Transport Tycoon. Hoewel zeer geliefd bij vele fans, kwam hier nooit een officieel vervolg op.

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat we ooit een opvolger voor Transport Tycoon te zien krijgen, doet Paradox haar best om met een goede vervanger te komen onder de noemer ‘Cities in Motion’. In tegenstelling tot Transport Tycoon is de game niet op Amerika gebaseerd, maar op Europa.

Een ander groot verschil is dat je niet langer bezig bent om steden met elkaar te verbinden, maar het openbaar vervoer in een Europese stad zoals Berlijn of Amsterdam op moet zetten. Je bent dus meer een GVB of Connexxion in plaats van een NS. Zoals je mag verwachten zijn de steden meer op schaal gemaakt waardoor dit een zeer pittige klus klus kan zijn. Daarnaast krijg je ook te maken met onverwachte evenementen en economische veranderingen die de planning helemaal om kunnen gooien.

Naast externe factoren speelt ook de politiek een belangrijke rol. Zo kan je politieke doelstellingen halen om subsidies binnen te trekken, maar je kan je ook laten belonen door voor zakenmannen bepaalde gunstige routes aan te leggen.

Wij hebben Cities in Motion al een aantal keer gespeeld en zijn onder de indruk van de vele details in de game. Cities in Motion is tot nu toe het beste vervolg op het legendarische Transport Tycoon. Cities in Motion is te koop op GamersGate. Een demo is hier te vinden.

Heerlijk micromanagen

Aan de slag in bekende steden

Veel variatie in de opdrachten

Prachtige vormgeving

Gebalanceerde gameplay

9
Besturing is even wennen

Geen vliegtuigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.