Nokia en Microsoft Gaan Samenwerken

windowNokia en Microsoft hebben zojuist een nieuwe samenwerking aangekondigd. De afgelopen dagen rommelde het al binnen Nokia en gonste het van de geruchten dat Nokia naar Android of Windows Phone 7 over zou stappen. Dat laatste is nu gebeurd.

Nokia is daarmee de eeste partij buiten Korea die met Windows Phone 7 aan de slag gaat. Nokia lijkt ook meteen een bevoorrechte partij te zijn geworden gezien de samenwerking veel meer in zal houden dan enkel het plaatsen van Microsoft’s OS op Nokia hardware.

Zo zal Nokia de maps voor Bing Mobile leveren en direct billing aan Windows Market toevoegen. Dat laatste betekent simpelweg dat je apps kan kopen en afrekent via de telefoonrekening. Microsoft zal voor de advertenties op de Nokia telefoons zorgen.

Deze deal heeft grote voordelen voor beide partijen. Nokia heeft de afgelopen jaren miljoenen in de ontwikkeling van systemen als Symbian en MeeGo gestoken. Door het OS nu bij Microsoft af te nemen, hoeft het alleen nog licentiekosten te betalen (hoewel Nokia MeeGo en Symbian niet kompleet zal laten vallen). Gezien Nokia ook veel aan Windows Phone 7 zal bijdragen, zullen deze kosten mogelijk lager uitvallen dan voor partijen als HTC, LG en Samsung.

Gezien Nokia nog steeds marktleider in Europa is, zal dit voor Microsoft betekenen dat ze sneller een groter marktaandeel op zullen bouwen. Iets dat hard nodig is gezien er nog maar 2 a 2.5 miljoen Windows Phone 7 toestellen verkocht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.