Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo 3DS Uit op 25 Maart

Zoals jullie wellicht in ons Liveblog hebben vernomen zal Nintendo de nieuwe 3DS op 25 Maart in de winkels hebben liggen. Wij Europeanen zijn daarmee 2 dagen eerder dan de Amerikanen die hem pas op 27 Maart kunnen kopen. Bij de lancering van de eerste DS moesten wij nog maanden wachten.

Net als de originele DS bevat het toestel twee schermen. Het bovenste is echter wel breder en voorzien van een autostereoscopisch scherm. Het onderste is een drukgevoelig touchscreen (geen multi-touch).

De 3DS is ook van een analogue stick voorzien zoals we die al bij de PSP van Sony zagen. Het ontbreken van een analoge stick was altijd een groot discussiepunt tijdens eerdere hardware upgrades van de DS.

Qua sensoren zit de 3DS op één lijn met de laatste smartphones. Hij bevat een bewegingssensor en een gyroscoop.

StreetPass en SpotPass zijn nieuwe methoden voor gamers om samen te spelen en nieuwe content te ontdekken. Via StreetPass kan de 3DS terwijl hij uit staat contact leggen met andere 3DS bezitters en zelfs gevechten aangaan zonder dat de speler hoeft te spelen (soort van autopiloot). Ook het spelen met vrienden moet makkelijker worden voor het nieuwe friends codes systeem in de 3DS.

SpotPass is een W-Fi dienst waarbij de 3DS, wanner hij uit staat, toch nieuwe content download. Dit kan thuis, maar ook onderweg. In Nederland kan de 3DS onder anderen op de hotspots van KPN inloggen. Eurosport zal 3D sportfilmpjes aanbieden terwijl Aardvark een 3D animatieserie uit zal brengen.

Standaard bevat een 3DS al een aantal apps zodat kopers direct kunnen experimenteren. Met deze apps zijn onder andere 3D foto’s te maken. Deze foto’s kunnen ook gebruikt worden om een Mii avatar vorm te geven. Ook het spel Face Raiders zal aanwezig zijn.

In de standby stand kan de DS niet alleen via SpotPass content downloaden, maar ook als stappenteller functioneren om zo de kids een beetje in beweging te houden. Op basis van het aantal stappen kunnen ze ook weer speciale bonussen in games ontvangen. Slim bedacht! Uiteraard zal ook een webbrowser niet ontbreken. Wij verwachten dat Nintendo wederom een deal met Opera heeft gemaakt. Via de eShop zijn extra apps te downloaden.

De 3DS zal ook over een virtual console beschikken. Bij de 3DS kunnen games van de originele GameBoy en GameBoy Color worden aangekocht. Betalingen gaan met Dsi Points of creditcard. Net als bij de Wii en de Dsi dus. De 3DS kan ook gewone DS games afspelen. Spellen gekocht op de Dsi of DsiXL kunnen worden overgezet naar de 3DS.

Voor Augmented Reality games zal Nintendo 6 AR Cards meeleveren die je op tafel kan leggen. In samenwerking met de 3D camera’s zou dat best eens spectaculair kunnen worden.

Bij de lancering op 25 Maart kunnen we tussen de 25 en 30 launchgames verwachten. Later meer over die games.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.