Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG’s Nieuwe Nova Scherm Uitgelegd

Onlangs kondigde LG haar nieuwe Optimus Black aan. Dit toestel beschikt als eerste over het nieuwe Nova display van LG. Wij zouden The Gadgeteers niet zijn als we niet eerst even op onderzoek uitgingen.

Op dit moment heeft bijna iedereen het over Apple’s Retina Display en over Samsung’s Super Amoled technologie. Beiden verschillen enorm omdat een Super Amoled uit een verschrikkelijke hoeveelheid kleine LED’s bestaat terwijl de Retina een standaard IPS Display is dat van de zijkant moet worden belicht (het mooie eraan is hoe klein de individuele pixels zijn). Het resultaat is ook duidelijk. Bij Super AMOLED is een zwarte pixel gewoon ‘uit’ terwijl een zwarte pixel op een Retina Display donkergrijs is. Qua scherpte ontlopen beide displays elkaar nauwelijks.

De naam van het nieuwe Nova display komt van de term Super Nova ofwel een ontploffende ster. Het display schijnt (wit) dusdanig fel te zijn dat deze enorm opvalt tussen de concurrerende displays. Ondanks haar felheid is het Nova display echter ook energiezuinig.

LG Nova S-Amoled Retina
Type 4.0″ IPS LCD 4.0″ AMOLED 3.5″ IPS LCD
Felheid (nit) 700 305 518
Kleurengamma 70% 107% 53%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.