Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG Toont Flikkervrije LW6500 CINEMA 3DTV

LG heeft tijdens de CES een nieuwe 3D TV gepresenteerd die vrij van flikkering is. LG heeft hiervoor afscheid genomen van Active Shutter brillen. In de plaats daarvoor heeft het bedrijf voor polarisatie gekozen. Een slimme zet van de Koreanen.

Kiezen voor polarisatie is niet alleen kiezen voor een flikkervrij beeld, maar ook voor stijlvolle, lichte en goedkopere 3D brillen. Deze brillen worden onder anderen in een aantal Pathé bioscopen gebruikt.

Om deze techniek uit te rollen heeft LG een nieuwe techniek bedacht onder de naam FPR (Film-type Patterned Retarder). Nu hebben we al eerder polarisatieschermen gezien van Hyundai, maar die waren zo goed als onbetaalbaar voor in de huiskamer. Wij zijn dus erg benieuwd wat deze techniek bij LG gaat kosten.

“De wereldwijde televisiemarkt staat middenin een revolutie, waarin Smart TV’s een veelbelovende manier vormen om alle programma’s, films en online content onder één knop zitten,” zegt Havis Kwon, President en CEO van LG Electronics Home Entertainment Company. “Innovatie is de motor achter de televisie-industrie van LG. We zijn ervan overtuigd dat we in 2011 een leider zijn op zowel het gebied van Smart TV’s als 3D TV’s.”

De LW6500 en diverse andere nieuwe TV’s van LG zullen ook ondersteuning gaan bieden voor Smart TV. Smart TV is het IPTV platform van LG waar zowel video on demand diensten als apps te vinden zijn. Ook is het mogelijk om via Smart TV over het internet te surfen.

Om de Smart TV’s aan te sturen werkt de afstandsbediening als een WiiMote. Het is dus een kwestie van richten om de cursor te verplaatsen. Een toetsenbord bevat de afstandsbediening niet. Hiervoor kan je een on-screen toetsenbord gebruiken of een iOS/Android app downloaden (waardoor je dan met twee afstandsbedieningen zit). De eerste Smart TV’s zijn de LZ9700 Full LED 3D-tv, de LW6500 Cinema 3D-tv en de plasma-3D-tv PZ950. Smart TV zal ook beschikbaar komen in de vorm van de ST600. Wat de ST600 precies is weet het persbericht ons niet te vertellen, maar we verwachten dat het om een settop box zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.