Freecom Lanceert de Mobile Drive Mg

Speciaal voor Mac liefhebbers heeft Freecom een nieuwe externe harddisk ontworpen. De gehele behuizing van de drive bestaat uit magnesium en is qua kleuring helemaal aangepast op de kleur van de MadBook pro lijn van Apple.

De Mobile Drive Mg is slechts 10 mm dik en bevat een USB 3.0 interface waardoor snelheden van 130Mb per seconde mogelijk zijn. Helaas zijn die snelheden echter niet voor MacBook eigenaren weggelegd gezien Steve Jobs nog niet in USB 3.0 gelooft. Gelukkig is USB 3.0 backward compatible en bevat de Mobile Drive Mg 750GB ook een optionele Firewire aansluiting.

“De magnesium behuizing van de Mobile Drive Mg bezit de aantrekkelijke combinatie van een gestroomlijnd uiterlijk en de functionaliteit die veel Mac-gebruikers verwachten van een product,” aldus Jelle Stalpers, Business Development Manager Apple bij Freecom. “Wat het uiterlijk betreft maken de kleur en het ultradunne profiel deze mobiele harde schijf tot een perfecte aanvulling van elke MacBook, en wat belangrijker is, deze harde schijf is bijzonder gebruikersvriendelijk. Gebruikers sluiten de harde schijf simpelweg aan op de USB-poort van hun computer of notebook en kunnen snel een back-up maken van belangrijke gegevens en informatie, digitale foto’s, muziek en films en andere digitale bestanden. Het praktische voordeel is dat door de verwerking van USB 3.0-technologie het mogelijk is om bestanden in een handomdraai op te slaan of te delen met collega’s, familie en vrienden.”

De Mobile Drive Mg is vanaf deze maand verkrijgbaar bij Apple Premium Resellers en de Freecom webshop in de smaken 320GB USB 3.0, 750GB USB 3.0 en 750GB USB 3.0 + Firewire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.