FAQ: Wireless Display (WiDi)

Tijdens de CES zagen we nogal wat producten met ondersteuning voor WiDi en nog meer vragen aan de redactie over wat WiDi nou eigenlijk is. Vandaag geven we antwoord op deze brandende vragen.

Wireless Display (afgekort tot WiDi) is een technologie van Intel om apparaten draadloos met displays te verbinden. Het zal je niet verbazen dat de technologie op WiFi gebaseerd is. Intel is niet de eerste die zich met het draadloos versturen van HD signalen heeft bezig gehouden. Zo is er al een draadloze USB standaard en UWB (Ultra Wide Band). Het nadeel daarvan is echter dat het nieuwe technieken zijn en praktijk weer een USB poort opeisen terwijl WiDi van bestaande WiFi hardware gebruik maakt.

De meeste laptops die over een Intel Advanced-N 6200 Wireless chip beschikken (o.a. Toshiba Satellite E205 en de Sony Vaio S Serie) kunnen via een firmware upgrade van WiDi ondersteuning worden voorzien. Daarnaast zijn er vele nieuwe WiDi apparaten die dit jaar op de markt zullen komen.

Wanneer je met WiDi werkt, merk je al snel dat de techniek erg op Bluetooth lijkt. Je moet apparaten met een pincode ‘pairen’ waarna je kan beginnen met het streamen van mediabestanden. Een stuk makkelijker dus dan het leggen van een ad-hoc verbinding tussen WiFi apparaten.

Hoewel dit allemaal goed klinkt, kleven er ook nadelen aan WiDi. Zo is het niet mogelijk om films met DRM naar een HD TV te streamen. Ook is de techniek gevoelig voor storing en lijkt het er op dit moment op dat FULL HD in de praktijk onhaalbaar is waardoor de eerste machines content op 720p zullen streamen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.