AMD Introduceert Nieuwe APU’s

Je kende natuurlijk al de CPU en waarschijnlijk ook de GPU. AMD heeft besloten om te twee samen te voegen onder de noemer APU. Het bedrijf heeft op de vooravond van de CES een serie single- en dualcore APU’s aangekondigt.

Het combineren van een single- of dualcore CPU met een GPU brengt met name voor laptops vele voordelen met zich mee. De oplossing neemt weinig ruimte in en is ook nog eens energiezuinig. Daarnaast zijn de CPU(‘s) en de GPU in de APU optimaal op elkaar afgestemd. De APU’s draaien op maximaal 18 Watt (1.6 Ghz per core). Asus, Dell, HP, Lenovo en Sony zullen de APU’s als eerste in hun laptops op gaan nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.