Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

7th Guest Keert Terug op iOS (iPhone / iPad)

Hoewel veel game ontwikkelaars hun prachtige games zien sneuvelen wanneer ze worden omgezet naar iOS, is er één genre waarbij het bijna niet fout kan gaan; Point & Click games. Zagen we eerder al Myst en Monkey Island herrijzen op iOS, is het nu de beurt aan het legendarische 7th Guest.

7th Guest was misschien wel één van de meest invloedrijke games in 1993. De game bestond uit (maarliefst) 2 CD’s en bevat een grote hoeveelheid videomateriaal. De game draait om een bezoeker die als zevende persoon zich in het huis van de succesvolle speelgoedmaker Stauf bevindt. Het speelgoed van Stauf verkocht goed, maar alle kinderen die het speelgoed kregen overleden aan een mysterieuze ziekte.

Het huis zit vol met puzzels die je op moet lossen.. Iedere keer dat je een puzzel oplost, krijg je een nieuw stukje video over het leven van Stauf te zien. De moeilijkheidsgraad van de puzzels verschilt enorm en de bediening is soms wat lastig omdat ze niet voor een klein scherm bedacht zijn. Toch blijft 7th Guest in zeer interessante app (iPhoneiPad).

Wij hopen dat de makers van deze app ook de opvolger (11th Hour) uit zullen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.