Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Shoot (PS3 Move)

Afgelopen maandag bekeken we de nieuwe Time Crisis van Namco. Een shooter waar we enorm blij van werden. Vandaag bekijken we The Shoot. The Shoot is (nog) geen grote naam. Zou de game ons toch weten te plezieren?

The Shoot speelt zich af op een onverwachte locatie; een filmset. Jij neemt de rol van actieheld over en je moet spetteren in 5 knallers van films die elk over 4 losse scènes verdeeld zijn. Iedere keer wanneer je één serie scènes hebt afgewerkt kom je in een nieuw filmthema terecht.

Vernietiging Alom

Om The Shoot kindvriendelijk te houden zijn alle tegenstanders duidelijk van hout gemaakt. De splinters vliegen dan ook letterlijk in het rond. Naast de tegenstanders is ook een groot deel van de omgeving kapot te schieten en kan je explosies veroorzaken door op tonnen TNT en gasflessen te schieten. De explosies zijn heerlijk overdreven zoals het in een actiefilm hoort.

Een Echte Actieheld

Een echte actieheld heeft natuurlijk ook echte actie moves en deze kan je gedurende de game inzetten om het spel makkelijker te maken. Zo is het mogelijk om een schokgolf teweeg te brengen die alle tegenstanders op het scherm zal versplinteren. Een snelle 360 beweging zorgt voor een bullet-time effect zodat je meer tijd hebt om grote hoeveelheden tegenstanders af te knallen. Er zijn in totaal drie powermoves.

Verzameldrift

Naast dat de game diverse achievements bevat, is het ook mogelijk om posters te verzamelen. In alle levels zitten delen van filmposters verborgen. Je verkrijgt deze door de losse delen aan te schieten. Deze losse delen mag je later in elkaar puzzelen.

Bediening

Wederom gebruik je de Move controller als pistool. Het calibreren van The Shoot wijkt een tikkeltje af van Time Crisis, maar lijkt veel beter te werken zolang je geen stap naar voren of naar achteren zet.

Vormgeving

De vormgeving van The Shoot is fantastisch. De graphics zijn perfect uitgewerkt en ook de geluiden zijn passend bij het geheel. Jammer zijn de Nederlandse stemmen. Ik had de game liever in het Engels gespeeld. Ik kan me echter ook voorstellen dat kinderen Nederlands meer zullen waarderen.

Conclusie

We hadden het niet verwacht, maar toch is het zo. The Shoot is gewoon leuker en beter dan het legendarische Time Crisis. Hoewel de 20 levels in enkele uren uitgespeeld zijn, geeft het verzamelen van de posters en het slopen van de omgeving voldoende reden om vaker door de game heen te spelen.

Waanzinnig veel actie
Veel afwisseling
Strakke Graphics
9
Nederlandse Voice-Overs

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.