Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kinect Adventures (Xbox 360)

In iedereen schuilt een held. Misschien niet op straat, maar in ieder geval op de Xbox als het aan Microsoft Game Studios ligt. Met Kinect Adventures (gratis bij de Kinect) ben jij dan ook de held in een serie minigames die je uiteraard met de Kinect speelt.

Kinect Adventures is een spel gericht op het hele gezin en zet zowel kinderen als ouders in de schoenen van een echte held die de meest waanzinnige opdrachten uitvoert om zo medailles te verdienen. Met die medailles is het vervolgens mogelijk om extra’s vrij te spelen.

Gameplay

De vijf minigames zijn zeer makkelijk te spelen. Zoals we al aangaven is Kinect Adventures een game voor het hele gezin en dan moet het ook niet al te ingewikkeld worden. Het heldenthema heeft Microsoft tot in de puntjes uitgewerkt en wat het spel zeer uitnodigend maakt. Toch is het speelgemak ook meteen het grootste probleem van Kinect Adventures. De minigames bevatten voor ons gevoel net iets te weinig uitdaging om spannend te blijven.

Extra’s

De extra’s die vrijgespeeld kunnen worden bestaan uit Living Statues. Deze kan je zelf annimeren wat best leuk is met kinderen en bezopen figuren. Met name de dikke hamster laat de fantasie in beiden gevallen op hol slaan.

Conclusie

Kinect Adventures is een fantastische demo van wat de Kinect allemaal kan. Gelukkig zit de game er gratis bij, want eerlijk is eerlijk, na een uurtje of twee begint hij voor volwassenen toch wel te vervelen. Te weinig uitdaging speelt deze game echt parten. Wij gaan dan ook snel met de volgende game aan de slag; Kinectimals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.