Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Philips Introduceert 12.3mm Dikke LED Monitor

Een spannende naam heeft hij niet, maar dun is hij wel; de 234CL2SB Blade LED monitor van Philips. Het scherm is slechts 12.3 mm dik wat weleens een nieuw record voor het bedrijf kan zijn. Een deel van de techniek achter het scherm is naar de voet verplaatst.

Dat de techniek deels in de voet zit heeft zowel voor- als nadelen. Het voordeel is dat alle snoeren op de voet worden aangesloten waardoor deze minder in het zicht hangen. Het nadeel is echter dat ophangen met een muurbeugel nutteloos is omdat je de voet nodig blijft hebben. Juist voor montage met een muurbeugel, is het mooi om een zo plat mogelijk scherm te hebben.

Philips heeft de 234CL2SB ook een set SmartTouch toetsen meegegeven. Deze lichten op bij gebruik waardoor ze mooi uit het zicht blijven wanneer je ze niet nodig hebt. Het scherm wordt met LED’s verlicht wat lekker energiezuinig is. De LED’s kunnen ook gedimd worden voor een mooier beeld. De verversingsgraad van 2ms en het contrast van 20.000.000 zijn netjes, maar niet uitzonderlijk. Naast energiezuinig, is de monitor grotendeels recyclebaar. De adviesprijs van de monitor is €219.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.