BullGuard Introduceert Mobile Security 10

Antivirusfabrikant BullGuard heeft vandaag versie 10 van haar mobiele beveiligingssoftware uitgebracht. Hoewel we nog weinig over mobiele virussen horen, beginnen ze wel een steeds groter gevaar te vormen.

BullGuard Mobile Security beschermt smartphones tegen virussen en spyware. Daarnaast bevat het een spamfilter en is het mogelijk om op basis van GPS te bepalen waar de smartphone is en deze eventueel te wissen. Tot slot bevat het pakket nog een back-up service voor contacten e.d. BullGuard Security 10 kost €24,95 en werkt op Android, BlackBerry, Windows Mobile en Symbian.

“We moeten ons bewust zijn van de gevaren die mobiele datatoegang met zich meebrengt”, zegt Filip Van Ryn, country manager Benelux van BullGuard. “Er is veel veranderd sinds de eerste mobiele telefoon waarmee we alleen op locatie konden bellen. Met de huidige mobiele telefoons hebben we toegang tot internet, kunnen we financiële transacties doen, producten bestellen, mails bekijken, games en applicaties downloaden en media streamen van een handheld. Hiernaast zijn er ook nog diverse manieren om te communiceren via draadloze protocollen zoals Bluetooth.”

Van Ryn vervolgt: “Alle risico’s die er zijn als je op je computer online bent, gelden ook voor de mobiele telefoon als het gaat om het checken van Facebook updates en nieuws, ontvangen van e-mails en toegang tot bankgegevens. Virussen en andere soorten malware maken geen onderscheid in apparaten. Als je telefoon aan staat, kunnen er betaalde diensten worden geraadpleegd, berichten worden verstuurd en persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens, wachtwoorden en telefoonnummers worden ontvreemd. Een smart phone zonder beveiliging vormt zeker een risico.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram