Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Berker Stopt een Radio en Docking Station in het Stopcontact

Je verwacht het misschien niet, maar van de kant van de schakelmateriaalbouwers is een leuke innovatie gekomen die ze de Touch Radio genoemd hebben. Dit is een radio (eventueel met iPhone dock) voor “in” de muur.

Het systeem start met een touchscreen en kan daarna, naar wens, worden aangepast met speakers en een iPhone/iPod dock. Allen worden het als een stopcontact in de muur geïnstalleerd waardoor deze modules weinig ruimte innemen.

Er zijn twee edities van de Radio Touch. De goedkoopste variant (FM) kan 8 zenders opslaan terwijl de duurdere vatiant (IP) vrije zenders van het internet plukt via een interne Wi-Fi verbinding. Eventueel is het systeem aan een normale schakelaar te hangen zodat de radio aan gaat op het moment dat het licht aan gaat. Ideaal voor op de badkamer dus.

“Deze handige toepassing sluit aan op de trend waarbij bewoners hun huis voorzien van slimme technologieën om het woongenot te vergroten,” zegt Berker’s Managing Director Roger Claessen. “De Radio Touch maakt ruimteverslindende stereo-installaties en een slordig netwerk van snoeren en stekkers overbodig. Het is bovendien een sieraad aan de wand.”

De Radio Touch FM gaat rond de €160,- kosten. Voor de IP versie vraagt Berker €380,-.

Eén reactie

  1. Heb net veel schakelmateriaal van Berker gekocht voor de nieuwe keuken. Ben erg geinteresseert in de Touch radio. Waar kan ik die kopen?
    Met vriendelijke groet, J.Stapper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.