2 November waren we bij Parrot te gast. In de Westergasfabriek in Amsterdam presenteerde het bedrijf de AR.Drone. Sinds 5 November is de Parrot AR.Drone in Nederland verkrijgbaar via Mediamarkt en Saturn.

Het idee achter de AR.Drone is dat kinderen ‘eindelijk’ hun videogames mee naar buiten kunnen nemen. Met een actieradius van minimaal 25 meter kunnen we ons dan ook goed voorstellen dat de AR.Drone buiten veel leuker is dan binnen. Sterker nog, Parrot werkt met de Franse studio Int13 aan een hele vette AR game voor de drone die binnenkort gratis beschikbaar komt!

Voor bezorgde ouders, geen zorgen. Parrot CEO Henri Seydoux legde ons uit dat de rotoren niet hard genoeg draaien om vingertjes af te hakken wanneer kinderen deze aanraken. Sterker nog, de drone zal uit veiligheid zichzelf meteen uitschakelen en de motoren blokkeren. Mocht er toch schade aan de AR.Drone zijn, dan zijn alle onderdelen zelfstandig te repareren.

Henri gaf ook aan dat de Parrot op een enkele batterijlading slechts 10 minuten gebruikt kan worden. Dit komt doordat Parrot het gewicht van de accu zo laag mogelijk moest houden. Het opladen duurt 90 minuten, wat erg lang is. Het is dan ook verstandig om in ieder geval een aantal extra batterijen aan te schaffen.

Uiteraard vroegen we Henri Seydoux ook wanneer we een Android app mogen verwachten om daarmee de AR.Drone te besturen. Dit blijkt vooralsnog erg lastig. In tegenstelling tot iOS, is het onder Android nog niet mogelijk om ad-hoc netwerken aan te leggen en dat heeft de AR.Drone wel nodig. Toch is er wel al een SDK (software ontwikkelomgeving) beschikbaar voor Linux. Het zou dus maar zo kunnen dat de AR.Drone wel op andere Linux toestellen (bijvoorbeeld MeeGo) aan de praat te krijgen is.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, de Parrot AR.Drone is een enorm interessant speeltje. Met €299,99 is hij echter wel wat aan de dure kant. Wie een beetje handig is haalt hem dan ook uit Amerika, waar hij $299,99 kost. Met de huidige wisselkoers scheelt dat €80 in de aanschafprijs.

1 REACTIE

  1. Het is wel degelijk simpel om deze op een ander systeem te maken. Androne is de nieuwe app voor je AR.Drone te besturen via Android. Net zoals Windows AR.Drone te vinden op ardrone.murdoch3d.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.