In Duitsland zijn ze al om, en in Engeland (waar we op dit moment rondhangen) zijn ze zouist met de invoer begonnen. We hebben het over HD Voice (of Adaptive Multi Rate WideBand / AMR-WB). HD Voice is een nieuwe techniek waarmee mensen elkaar beter moeten gaan verstaan wanneer ze in lawaaierige omgevingen bellen.

HD Voice toestellen zijn in staat om patronen in het stemgeluid te herkennen. Repeterende klanken zoals bijvoorbeeld dat van een boormachine kunnen op die manier worden weggefilterd. Naast het verbeteren van de kwaliteit van gesprekken wordt op die manier ook de bandbreedte verkleind waardoor operators minder snel upgrades door hoeven te voeren.

Op dit moment zijn de Nokia 5230, X6, E5 en de Samsung Omnia Pro en Omnia 7 de eerste toestellen die deze nieuwe techniek kunnen ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.