Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Grote Smurf zit achter Jouw Creditcard aan!?

Heb je kinderen die graag met jouw iPhone of iPad spelen? Let dan goed op, want het lijkt erop dat de smurfen achter jouw creditcard aanzitten. We hebben het over de app Smurfs’ Village die gratis te downloaden is op de App Store.

Smurfs’ Village is een We Farm-achtige game gericht op kleine kinderen die zelf een smurfendorpje kunnen bouwen. Hoewel kinderen zelf geld in de game kunnen verdienen, wordt het pas echt leuk als je ook smurfbessen hebt. Deze zijn niet te vinden, maar moeten in de smurfberry shop gekocht worden. Zoals bij alle in-app payments, vraagt de app niet om een bevestiging of wachtwoord. Sterker nog, de prijzen staan er niet eens in Euro’s vermeld waardoor kinderen totaal geen argwaan hebben dat ze de creditcard van hun ouders plunderen. Enkele commentaren van iTunes;

Frankbird: Door te snel door te klikken hen ik blauwbessen gekocht voor 9,99 euro! Dit moet niet zo makkelijk kunnen zonder pasword!

Bylong: Belachelijk dat je ZONDER wachtwoord spullen binnen het spel kunt kopen. Er is heirvoor geen beveiliging! Jammer dat Apple hier geen stokje voor steekt bij dit soort kinderspelletjes!!! Smurfen zijn tenslotte aantrekkelijk voor kleine kinderen. Dus heb je kinderen en gebruik je je creditcard hiervoor; installeer dit dan zeker niet! En wie spreekt Apple hier op aan? Die moet controleren?!!!

Thomas K: Nee niet downloaden, er zit in het spel een valkuil om kleintjes een bestelling van berrys te laten doen Heeft mij al 80 euro gekost. Dit hoeft van mij niet stelletje oplichters…. Geld terug kennen ze ook niet. Niet doen..

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.