Windows Phone 7 Liveblog

We zitten op dit moment op Schiphol, op het hoofdkantoor van Microsoft. Over 4 minuten begint de livestream, maar we weten natuurlijk al van alles over de LG Optimus 7 en de releasedate. Ververs deze pagina regelmatig voor het laatste nieuws.

Dat is mooi, een LiveStream voor iedereen die mee wilt kijken.

In de eerste minuut van de presentatie gooit HTC de HTC Trophey online. Zie de foto’s hieronder.

De HTC 7 Trophy is uitgerust met een 1GHz Snapdragon processor. Verder is het voorzien van een WGVA 3,8 inch touch screen. Met SRS WOW HD heb je de beschikking over virtual surround sound.

“HTC is al jaren marktleider op het gebied van Windows Mobile-toestellen”, zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. Met de HTC 7 Trophy op het nieuwe Windows Phone 7-platform zetten we onze succesvolle samenwerking van de afgelopen jaren voort.”

Alle Windows Phone 7 toestellen voldoen aan minimale systeemeisen van Microsoft, maar toch zijn er mogelijkheden voor de toestellen om zich te onderscheiden van de rest.

Tijdens de Amerikaanse lancering zal Microsoft 9 verschillende toestellen beschikbaar hebben van Samsung, LG, HTC en Dell. Met name Dell is opvallend gezien Dell nog niet zo heel lang actief is.

AT&T (operator) zal drie toestellen in de markt zetten. De HTC Surround is volgens AT&T het beste voor mboile gaming doordat het toestel met twee Dolby Surround speakers is uitgerust.

Elk Windows Phone 7 toestel beschikt over slechts 3 toetsen, dat zijn er twee meer dan de iPhone en eerlijk is eerlijk, dat is gewoon een goed idee.

Ook LG kondigt officieel de Optimus 7 aan, maar echte Gadgeteers lazen hier vanmorgen al over 😉

De Optimus 7 beschikt over applicaties als Play To (gebaseerd op DLNA), augmented reality (AR) en Voice-to-Text zijn beschikbaar in Windows Phone 7 als ‘Live-Tiles’.

“Met de LG Optimus 7 slaat LG een nieuwe weg in,” aldus Bart van Ierschot, Sales Directeur Mobile Communications bij LG Electronics Benelux. “Niet alleen biedt deze smartphone een compleet nieuwe ervaring, maar we zijn er ook in geslaagd een aantal unieke LG features toe te voegen. Het is de ultieme invulling van Life’s Good.”

De LG Optimus 7 is ondermeer verkrijgbaar bij BelCompany. Paul Vreeburg, algemeen directeur van BelCompany, zegt: “Wij zijn zeer enthousiast over de LG’s Windows Phone 7. LG zet hiermee een belangrijke stap in de smartphonemarkt. Met het innovatieve Windows Phone 7-platform biedt BelComany de consument een extra keuze naast bestaande besturingssystemen.”

Windows Phone 7 beschikt ook over een soort van BlindType waardoor de telefoon foutjes in teksten zal corrigeren. Erg handig. De telefoon ondersteunt diensten als Gmail, Yahoo en Live Mail voor diegenen die niet over een Exchange server beschikken.

E-mail, agenda en bing maps zijn goed geïntegreerd waardoor een agendapunt meteen zichtbaar is op de kaart, maar uitnodigingen voor meetings ook meteen in het agenda kunnen worden gezet.

Local Search laat zoekresultaten zien die bij je in de buurt zitten, maar het is uiteraard ook mogelijk om web resultaten te checken.

EA zal ook aan aantal launchgames op het toestel hebben. Of we ze tijdens de presentatie zullen zien is nog onduidelijk.

Windows Phone doet ook aan Audio Search. Een opname gaat naar een MS server waar het denkwerk plaats zal vinden. Het antwoord krijg je terug. De presentatie is behoorlijk goed.

Via de People Hub is het mogelijk om te speedposten. Zo kan je razendsnel iets op de facebook wall van een vriend zetten, rechtstreeks vanuit de hub.

Net als op de Nexus One, is het mogelijk om zowel foto’s op het toestel als op diverse gekoppelde foto sites te checken wanneer je een internet verbinding hebt.

Via One Note kan je notities met de PC synchroniseren. Voor de PC is de gratis viewer al goed genoeg.

Hoewel toestel makers en operators applicaties vrij applicaties mogen installeren, is het niet toegestaan om de UI aan te passen.

Op dit moment is The Sims van EA te zien. Ziet er goed uit. Integratie met Xbox Live (natuurlijk).

Microsoft zorgt voor updates van je toestel en zorgt dat die tegelijk plaatsvinden voor alle toestellen.

Copy/Paste komt begin 2011!

KPN, Vodafone en T-Mobile zullen Windows Phone 7 toestellen aanbieden op 21 Oktober. Dit zijn Engelse toestellen. Ook geen Nederlands woordenboek dus. Het zijn er slechts 3.

Marketplace is als dienst in de Nederlandse markt niet meteen beschikbaar.

Ook Xbox Live zal niet meteen beschikbaar zijn. Zune software zal beschikbaar zijn, maar de diensten niet.

Xbox Live Gold lidmaatschap is niet nodig voor de Xbox Live diensten.

De presentatie zit erop dus het is tijd om met de toestellen te spelen.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.