Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Samsung Omnia 7

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 4 Inch Super Amoled!
  • Reageert lekker snel
  • Goed geluid
  • Zeer zakelijk ontwerp
  • Goede camera

THE BAD

  • geen

Afgelopen maandag kregen The Gadgeteers tijdens de presentatie van Windows Phone 7 de Samsung Omnia 7 mee. Na net geen week gebruik dachten wij dat het wel eens tijd zou worden voor een serieuze review.

Uiterlijk

Van de drie toestellen die we in Nederland kunnen krijgen, vonden wij de Omnia 7 de meest opvallende om zijn 4”Super Amoled scherm. Inderdaad, hetzelfde type scherm dat we zo geweldig vonden aan de Samsung Wave maar dan een flink stuk groter.

De voorkant lijkt geïnspireerd op de anonieme Asus telefoon die Microsoft in de eerste demonstratie liet zien terwijl de achterkant ook wel iets weg heeft van het ontwerp van de Wave. De startknop is echter duidelijk geïnspireerd door de startknop op de iPhone.

Een mooi detail, dat we wederom eerder zagen op de wave, is dat Samsung een schuifje over de USB opening heeft geplaatst. Een perfecte methode om te voorkomen dat het toestel vol stof komt te zitten.

Innerlijk

Qua specs voldoet de Omnia uiteraard aan de minimale eisen die Microsoft voor Windows Phone 7 toestellen heeft opgelegd. Toch heeft de Omnia 8GB geheugen (tegenover de 4GB die Microsoft verplicht) en kan het naast HSDPA, ook gebruik maken van het nieuwe en snellere SHUPA data protocol. Daarmee is de Samsung Omnia 7 klaar voor de komende twee jaar.

Software

Uiteraard heeft ook Samsung weinig aan de Windows Phone 7 omgeving aan mogen passen. Net als LG en HTC zijn het de meegeleverde apps die het verschil moeten maken en via het Samsung kanaal op Windows Marketplace beschikbaar zijn.

App: Now

Now is een app die informatie van diverse bronnen combineert. Hij opent met het weerbericht van AccuWeather dat het huidige weer en de verwachting van de komende drie dagen kort weergeeft. Door op het weerbericht te tikken is het mogelijk om meer details op te vragen en een 6-daagse verwachting te bekijken

Gaan we naar rechts, dan zien we nieuwsberichten van Reuters. Deze moet je op dit moment helaas zelf verversen door op de reload knop te drukken.

Gaan we nogmaals naar rechts, dan komen we op de aandelen pagina van de app. Standaard zijn een aantal indexen al toegevoegd, maar je kan deze pagina geheel naar eigen hand zetten. Ook dit maal moet je de gegevens zelf verversen met de reload knop.

App: Photo Sharing

Photo Sharing is een slimme app waarmee je foto’s op allerlei sociale netwerken kan uploaden. Nee, Hyves zit hier nog niet bij, maar wie weet tijdens de officiële Nederlandse lancering ;-). De standaard camera app van Microsoft kan ook uploads verzorgen, maar doet dit alleen naar de netwerken van Microsoft zelf. Photo Sharing ondersteunt Facebook, Flickr, Friendster, MySpace, Photobucket en Picasa.

App: Network Profile

Network Profile is dé app waar je wellicht het minst mee zal doen. Toch is hij erg handig. De app helpt je om versneld het mobiele netwerk van jouw keuze in te stellen. Dit is met name handig voor mensen die veel in het buitenland zijn.

App: Three Hub

Operator Three UK heeft Samsung een speciale app laten bouwen met alle online diensten waar Three de voorkeur aan geeft voor een optimale Windows Phone 7 ervaring. Denk daarbij aan de BBC en Yellow Pages. Gaan we naar rechts, dan heeft de app ook nog een nieuws pagina waar we het laatste BBC, Sky en Google nieuws aantreffen. Ook hierbij moeten we zelf weer op de reload knop drukken om het laatste nieuws te lezen.

Conclusie

Eerlijk is eerlijk, er valt weinig onderscheid te maken wanneer Microsoft bepaalt wat de minimale hardware eisen zijn. Toch zijn wij zeer gecharmeerd van deze Omnia 7. Uiteraard had Samsung net als LG ervoor mogen kiezen om het interne geheugen te vergroten naar 16GB, maar alleen al door een Super Amoled scherm te gebruiken is dit wat ons betreft de winnaar.


6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.