Review: iPod Touch 4G

Wanneer een nieuwe iPhone uitkomt, staat het internet vol met reviews. Anders is dat voor de nieuwe iPod Touch modellen. Om die reden besloten we om vandaag de iPod Touch 4G te reviewen en te vergelijken met de iPhone 4G en iPod Touch 3G.

Uiterlijk

Het eerste dat uiteraard opvalt is dat de iPod Touch 4G iets smaller is geworden dan zijn voorganger, de 3G. In vergelijking tot de iPhone 4 valt op dat de voorkant het typische ontwerp van de iPhone 4 heeft, terwijl de zijkant en onderkant meer op dat van de iPhone 3G lijken. Dat is erg jammer, want die metalen achterkant is nogal krasgevoelig. Deze keuze zou temaken kunnen hebben met het gorillaglas van de iPhone 4 dat nogal makkelijk blijkt te breken.

Camera

Een ander opvallend detail is dat de iPod Touch 4G nu ook over een camera aan de voor- en achterzijde van het toestel beschikt Hierdoor is het mogelijk om HD opnames te maken en om FaceTime gesprekken te voeren. Opmerkelijk genoeg beschikte de iPod Nano vorig jaar ook over een camera. Die heeft Apple dit jaar weer verwijderd.

Retina Display

Tot slot kunnen we het nog even over het Retina display hebben. Dit display bevat ongeveer twee keer zoveel pixels op hetzelfde oppervlak als dat van de oude iPod. Hierdoor is het beeld extreem scherp. Helaas zijn nog niet alle apps hiervoor geoptimaliseerd waardoor een aantal apps hier en daar wat onscherp over zullen komen. Het blijft echter wel een LCD scherm waardoor het contrast niet zo hoog is als bijvoorbeeld op een SuperAmoled scherm.

Voor alle Overige verschillen wijs ik graag op onderstaande tabel. Deze tabel is met name gericht op de hardware omdat de hardware bepalend is voor wat apps kunnen doen.

Vergelijking iPod Touch iPhone 4 iPod 4G iPod 3G
Verbindingen
- Bluetooth 2.1 2.1 2.1
- Internet Wi-Fi b, g, n b, g, n b, g
- Internet 3G X - -
Communicatie
- GSM X - -
- SMS X - -
- E-Mail X X X
- FaceTime X X -
Scherm
- Formaat 3.5" 3.5" 3.5"
- Pixels 640x960 640x960 320x480
- Type Retina (LCD) Retina (LCD) LCD
Sensoren
- Camera Achter 5MP VGA -
- Camera Voor X X -
- Digitaal kompas X X X
- GPS X X X
- Gyro X X -
- interne Microfoon X X -
- Accelerometer X X X
Capaciteit
- CPU 1Ghz 1Ghz 600Mhz
- Geheugen Opties (GB) 8, 32, 64 8, 32, 64 8, 32, 64
- RAM (Mb) 512 512 512
Uiterlijk
- Dikte (mm) 9,3 6,5 7
- Breedte (mm) 58,6 58,6 61,5
Toebehoren
- USB Kabel X X X
- Headset X - X
- Koptelefoon - X -
- Handleiding X X X

Conclusie

De iPod Touch 4G is een enorme verbetering op de iPod Touch 3G. Het verschil is vele malen groter dan het verschil tussen de 2G en de 3G. Ook liggen de hardware van de iPod Touch en iPhone nu wel erg dicht bij elkaar. Je mag nu dan ook letterlijk zeggen dat de mogelijkheid om te bellen het enige verschil is.

UPDATE

Inmiddels hebben we onderstaand filmpje met de iPod Touch 4G geschoten. Dit was onder omstandigheden met slecht licht en dus een prima testcase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram