Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe iPhone Krijgt Interne Sim

In Amerika zijn ze er al aan gewend. De meeste telefoons die daar op een CDMA netwerk zijn aangesloten, worden zonder Simkaart verkocht. Apple wil dit concept nu toepassen op GSM netwerken. Apple zal het eerste bedrijf zijn dat deze poging onderneemt.

Het bedrijf gaat deze klus klaren door de Simkaart te integreren in het ontwerp van de iPhone 5. Het bedrijf gebruikt hiervoor technieken van (jawel) het Nederlandse Gemalto. Door de sim te integreren, zal het mogelijk zijn om abonnementen vanuit iTunes af te sluiten. Hiermee zou Apple mogelijk naar een model gaan waarbij de iPhone enkel zonder abonnement aangeboden zal worden.

Met andere woorden, je koopt effectief een iPod Touch die je kan opwaarderen naar een iPhone. Of de iPhone hardware daardoor goedkoper zal worden valt te betwijfelen en iets zegt ons dat Apple niet erg happig zal zijn op het aanbieden van GSM abonnementen naar sim-only tarieven. Sterker nog, het zou Apple ook toestaan in diverse landen een eigen MVNO (operator zonder eigen netwerk) op te zetten. Uiteraard is dat speculatie van onze kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.