IBC: Rotolight, het Ideale DSLR Filmhulpje?

Tijdens de IBC werd duidelijk dat de professionals en amateurs de DSLR kiezen om hun mobiele filmpjes te schieten. Goede belichting van de personen voor de camera is echter lastig en daar lijkt het bedrijf Rotolight iets handigs op gevonden te hebben.

De Rotolight is een zogenaamde ringlight. Een voordeel van ringlights is dat je minder last hebt van schaduwen in het gezicht van de persoon die je filmt. Daarnaast zorgt het ook voor die leuke lichtcirkels in de ogen bij het maken van een close-up.

De Rotolight zit vrij slim in elkaar en is eigenlijk niet veel meer dan een plastic schijf met een forse hoeveelheid witte LED’s. Wanneer je de schijf uit elkaar trekt, kan je filters voor de LED’s plaatsen om zo het licht een andere kleur te geven.

Het apparaat wordt gevoed door drie penlight batterijen, die wederom in de plastic schijf zitten weggewerkt. Met drie penlights blijft de rotolight ongeveer 3 uur branden, dat is langer dan je kan filmen op de standaard accu van een Canon 550D.

Om de rotolight te bevestigen krijg je er een hotshoe (de aansluiting waar je normaal de flitser op zet) adapter bij. Het is echter ook mogelijk om de Rotolight op een richtmicrofoon te bevestigen zoals op de foto’s hierboven te zien is.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.