IBC: Kennismaking met de Philips Dual

Donderdag lieten wij hem al even zien, de Philips Dual afstandsbediening. Toen was ons nog weinig bekend over de exacte functionaliteit en wat we ervan mogen verwachten. Dit weekend speelden we met het apparaat en stelden Philips wat brandende vragen over deze opmerkelijke afstandsbediening.

Philips heeft twee versies van de Dual gemaakt. Bij de eerste werkt de D-Pad ook als touchscreen. Bij de tweede versie is de touchpad functionaliteit afwezig, maar beschikt de afstandsbediening over ongeveer dezelfde sensoren als de WiiMote van Nintendo.

Toen we de Dual in de hand kregen, werd ons al meteen duidelijk dat deze niet geschikt zou zijn voor oudere TV’s en Mediaboxen. De dual beschikt namelijk niet over numerieke knoppen. Het klassieke zappen is dus verledentijd. In plaats daarvan is het de bedoeling dat je het kanaal van jouw wens uitzoekt op een mozaïek van kanalen. Of de consument dit snel zal accepteren moeten we nog zien.

Het gebrek van de numerieke knoppen heeft nog een reden. De Dual zal naar verwachting niet los verkocht worden. Dit is een typisch OEN product. Met andere woorden, je zal de Dual alleen onder andere merken en met andere kleuren terug zien bij de aanschaf van een DVR, Mediabox, Media PC of Multi-media TV. Philips liet ons onder anderen een versie van de Dual zien met het merk Onyx erop gedrukt. De eerste producten met een Dual afstandsbediening zullen dit jaar nog op de markt komen. Of we hem in Nederland gaan zien is echter nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments on “IBC: Kennismaking met de Philips Dual”

  1. Dit is een hele slimme zet van Philips
    Ik hoop dat deze ook geschikt is voor de bestaande Philips TV ik een adres in tikken op de huidige heel lastig. Wanneer ligt het in de winkel????

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram