GamesCom Preview: Kirby Epic Yawn (Nintendo)

Kirby, wie kent hem niet. Het lieve en koddige kauwgomballetje van Nintendo. Kirby verscheen in meer dan 20 games sinds 1992. De meeste games van Kirby zijn platformspellen met simpele verhaallijnen om het ook voor kinderen interessant te houden. Er zit nogal wat kwaliteitsverschil in de verschillende Kirby-games maar 1 ding hebben ze allemaal gemeen: Kirby zuigt!

Door vijanden op te zuigen kon Kirby altijd de krachten van de vijand overnemen of hij kon ze opzuigen en daarna weer wegschieten. Omdat dit zuigen de grote aantrekkingskracht van de Kirby-games was, zal deze nieuwe game voor de meesten nogal vreemd overkomen.

In de nieuwe Kirby game kan voor het eerst niet gezogen worden! Nintendo blaast Kriby een heel nieuw leven in en daar hoort volgens hun een nieuwe besturing bij. Wees niet getreurd, want ik heb deze nieuwe gameplay mogen beleven en ik kan je nu al zeggen dat ik meer wil.

Kirby bevindt zich in deze game in wereld van stof (katoen, wol, enz.) en dit ziet er prachtig uit. Kirby is eigenlijk een bolletje wol geworden en daarbij komt dus gelijk de nieuwe gameplay om de hoek kijken. Omdat Kirby van wol is, kan hij een draad van wol als een soort lasso uitgooien en op die manier vijanden vangen. Het is helaas niet mogelijk om daarbij de kracht van de vijand te verkrijgen (in ieder geval niet in de demo die ik gespeeld heb). Wel had Kirby in de demo die ik speelde verschillende ‘krachten’. Zo kon hij met een dubbele tik op de springknop veranderen in een parachute en kon hij in een auto veranderen als je 2 keer naar rechts of naar links drukte. Ik ben zeer benieuwd welke andere ‘krachten’ hier nog bij gaan komen.

De nieuwe gameplay biedt gelukkig nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je verborgen plekken vinden (door een stuk stof naar je toe te trekken) en kun je achter het stof kruipen. Kirby zie je dan als een opbolling achter het stof bewegen. De muziek in de game is ook helemaal in orde. Lekker vrolijk en makkelijk in het gehoor, precies wat je van een klassieke Nintendo-game verwacht.

Ik heb maar twee levels kunnen spelen. Dat lijkt niet zoveel, maar omdat het zo anders is dan alle andere Kirby-games, was dat zeker voldoende. Ik ben heel erg benieuwd wat Nintendo nog meer te bieden heeft in de volledige game. Ik ben in ieder verliefd geworden op de getransformeerde Kirby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events