Gisteren openbaarde de Rabobank haar nieuwe versie van mobiel betalen. Dit maal gaat het er ook echt om dat je jouw mobiele telefoon gebruikt al is ons niet 100% duidelijk waarom.

Het nieuwe mobiele betalen werkt namelijk met behulp van een rfid chip (zoals de OV Chipkaart). Deze chips beschikken over een eigen antenne en reageren op het elektrische veld dat een rfid lezer genereert.

De Rabobank past dit toe in de vorm van een sticker die je op de telefoon of de accu van de telefoon plakt. Door de telefoon op een rfid lezer te leggen kan je vervolgens de transactie plaats laten vinden. Uiteraard kan je de rfid sticker dus ook op andere objecten plakken, op je kont bijvoorbeeld of gewoon je creditcard. Daarnaast is er geen verbinding tussen de chip en de telefoon, dus het tegoed uitlezen of andere gegevens checken is uiteraard ook niet mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.