Apple Vernieuwt iPod Nano & Shuffle

Apple heeft de iPod Nano en iPod Shuffle van een flinke update voorzien. De Nano bestaat voortaan uit een vierkant multitouch scherm, is gehalveerd in formaat en heeft een accu die het ongeveer 24 uur vol moet houden.

De nieuwe Nano lijkt ook over een iOS-achtige interface te beschikken. Op de voorgaande generaties was het mogelijk om games aan te schaffen. Of dat op deze versie van de Nano ook kan, is nog onduidelijk. Het geeft wel aan dat Apple bezig is om alle mobiele apparaten naar het iOS platform te tillen.

De iPod Nano is verder voorzien van een FM radio en een Podometer (stappenteller). Naast de ingebouwde podometer is het ook mogelijk om de Nano met de Nike+ Sport Kit te verbinden. De nano zal geleverd worden met 8GB of 16GB geheugen.

De iPod Shuffle blijft de kleinste iPod van Apple, maar groter dan zijn voorganger en heeft gelukkig weer knoppen gekregen zodat de schermloze muziekspeler weer een stuk gebruiksvriendelijker is geworden. De Shuffle zal enkel beschikbaar komen met 2GB aan geheugen. De accu gaat ongeveer 15 uur mee.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events