Review: Universal Notebook Power Adapter 90W

Vandaag bekijken we de Universal Notebook Power Adapter 90W ofwel CNB90 zoals hij bij Conceptronics zelf heet. De CNB90 komt uit een range universele notebookladers van Conceptronic die van 36 tot 120 watt lopen.

Nu hoor ik je al denken, wat is het gadget gehalte van een notebook lader? Hoewel de lader van een mooi blauw lampje is voorzien, bevat hij twee in het oog springende features die ons zeer bevallen. Allereerst bevat de verpakking van de lader niet alleen 10 verschillende pluggen waardoor hij op een uitgebreide range notebooks aangesloten kan worden (o.a. Acer, Asus, Compaq, Dell, Fujitsu Siemens, HP, IBM, Samsung, Sony & Toshiba), maar ook een voltage schakelaar in het snoer. Hiermee is de lader te gebruiken voor laptops die om 15 t/m 17 volt vragen en voor laptops die 18 t/m 21 volt nodig hebben. Dit maakt de lader uitermate geschikt voor flexibele werkplekken.

Ook bevat de lader een USB aansluiting die maarliefst 0,5 ampère kan leveren. Zonder te technisch te worden, betekent het dat elke USB gadget kan worden geladen (dus ook een iPad). De lader voldoet overigens aan de Energy Star norm en is dus relatief energiezuinig.

Wanneer ik deze lader met mijn standaard Asus lader vergelijk zie ik als nadeel dat hij een stuk groter is. Hij kan echter drie keer zoveel stroom leveren dus dat is niet vreemd. Hij is dan ook een stuk koeler dan mijn originele lader. De geïntegreerde USB lader is heerlijk in gebruik. Geen gezeur van een iTunes dat moet starten wanneer ik mijn iPod wil opladen. Sterker nog, ik hoef mijn laptop niet eens aan te zetten om mijn iPod te laden. Heerlijk!

Voor de DJ's onder ons is deze lader trouwens ook ideaal omdat hij niet geaard is. Je krijgt dus geen irritante brom over een versterker die op dezelfde stroomgroep is aangesloten.

Deze Gadgeteer Zegt: “Als ik ooit een vervangende lader nodig zou hebben, is dit het beste alternatief”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram