Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom: Razer Kondigt 2 Xbox Controllers Aan

Razer heeft al jaren een naam hoog te houden als het gaat om de productie van hoge kwaliteit toetsenborden en muizen voor PC gamers. Dit jaar gaat het bedrijf echter ook controllers voor de Xbox 360 uitbrengen.

In tegenstelling tot wat velen misschien verwachten, gaat het niet om draadloze modellen. Beide controllers zitten ouderwets met een draadje aan de Xbox 360 vast en dat heeft een goede reden. Voor veel gamers telt iedere milliseconde. Wanneer een controller draadloos is, wordt het indrukken van de knop in een digitaal signaal omgezet. Dit gaat naar de zender van de controller en daarna naar de ontvanger van de Xbox. Door de zender en ontvanger weg te halen, kan de fabrikant niet alleen op de kosten besparen, maar ook winst boeken op de snelheid en precisie.

Uiteraard is de kabel niet de enige innovatie. De Onza controller (zoals hij zal heten) beschikt namelijk over twee analoge sticks waarvan je de soepelheid zelf kan afstellen. Op het prototype dat wij even mochten testen, werkte dat extreem goed. Ook beschikt de controller voor de AB en XY knoppen over ‘hyperresponse’ knoppen, ofwel microswitches zoals deze ook in de oude arcade kasten zaten. Hierdoor zijn de knoppen een stuk gevoeliger en geven ze een voel- en hoorbaar teken dat ze ook daadwerkelijk ingedrukt zijn. Tot slot zitten er ook nog twee extra actieknoppen op die je zelf kan programmeren. Niet lastig, maar bij een aantal games wel heel erg handig.

De Onza komt in twee smaken. De goedkoopste zal naar verwachting €39,99 gaan kosten en is van ongeveer hetzelfde plastic als de originele controller gemaakt. Voor tien euro meer krijg je de tournament editie waar een rubberen coating overheen gespoten is. Het rubber maakt de controller niet alleen wat mooier, maar zorgt er ook voor dat hij lekker in de hand ligt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.