Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom Preview: Cities in Motion (Paradox Interactive)

Tijdens de GamesCom kwamen we de titel Cities in Motion van Paradox Interactive tegen. Cities in Motion is een game die zwaar geïnspireerd is op het welbekende Transport Tycoon. Volgens ontwikkelaar Colossol Order is het idee voor Cities in Motion dan ook ontstaan door het gebrek van een goede opvolger van Transport Tycoon.

Net als in Transport Tycoon draait de game om het micromanagen van het openbaar vervoer in een stad. Hoe beter je jouw strategie uitrolt, hoe sneller de stad zal groeien. Maak je er echter een zooitje van, dan kan je niet alleen bankrupt gaan, maar de kans is ook groot dat de stad een andere vervoerder zal kiezen.

Wanneer je de uitdagingen in de game zelf speelt, duurt ieder level ongeveer 100 jaar. Net als in Transport Tycoon zal je dus niet alleen temaken krijgen met de aanschaf, maar ook de vervanging van 5 verschillende vormen van transport (30 voertuigen in totaal) in vier speelbare steden (waaronder Amsterdam). Uiteraard is er ook een zogenaamde Sandbox modus waar je ongelimiteerd door kan spelen.

Hoewel de game er in het filmpje hieronder zeer zwaar uitziet en zeer veel detail bevat, is de game ontwikkeld om op de gemiddelde laptop gespeeld te worden. Of dat ook echt haalbaar is hopen we te testen wanneer de game voor de PC uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.