Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GamesCom: Inductieladers Worden de Trend

Tijdens de GamesCom zijn we langs diverse fabrikanten van game accessoires gelopen. Wat ons meteen opviel is dat iedereen dit jaar bezig lijkt te zijn met het introduceren van inductieladers. Ook blijkt er nogal wat verschil in kwaliteit te zijn.

Maar eerst even uitleg over wat een inductielader is. Een inductielader is een manier om accu’s draadloos op te laden. Je stopt dus geen stekkers in het stopcontact maar legt een apparaat met accu en al op een speciaal plateau.

Overigens moet de accu wel aangepast zijn met een speciale ontvanger en dat is misschien wel de grootste uitdaging. De meeste fabrikanten leveren dus nieuwe, al aangepaste, accu’s voor de apparaten die je wenst op te laden. Dit kunnen bijvoorbeeld PS3, Xbox of Wii controllers zijn, maar ook een Nintendo DS of iPhone.

Één van de fabrikanten die we tegenkwamen is Brooklyn. Deze jongens hebben een uitermate slank en strak vormgegeven lader op de markt gezet. Deze lader beschikt over drie laadpunten waardoor je bijvoorbeeld 3 Wiimote’s op zou kunnen laden. Hoewel wij de ‘Powerstation’ nog niet hebben mogen testen, kregen we wel al vast een demonstratiefilmpje mee die hieronder te zien is. We verwachten de Brooklyn inductielader binnenkort te kunnen testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.