Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Panasonic zet 5 Nieuwe Lumix Camera’s Neer

Dit najaar komt Panasonic met maarliefst 5 nieuwe Lumix camera’s op de markt. Hoewel alle toestellen qua uiterlijk en innerlijk wel een aantal aanpassingen hebben ondergaan, zal Panasonic het verkooppraatje met name op HD ondersteuning richten.

Die HD ondersteuning komt al terug bij de DMC-FT10. Dit is het bikkeltje uit de Lumix lijn die onder andere tot een metertje of drie onder water zal blijven werken. Deze camera is voorzien van een nieuwe sensor die 720P video opnemen maakt en komt in het zwart, blauw, zilver en rood.

De DMC-FX700 is het wat minder ruige zusje van de DMC-FT10. Deze kan dus ook onderwater maar ongeacht de diepte blijft het effect hetzelfde; een kapotte camera. Deze camera beschikt ook over een 14.1 megapixel sensor en deze kan video’s tot 1080i in AVCHD formaat opnemen.

Met de DMC-LX5 wordt het aanbod al wat serieuzer. Dit toestel maakt opnemen in AVCHD Lite formaat. Naast het standaard opnemen van een filmpje zijn er ook allerlei film gerelateerde opties beschikbaar. Het persbericht is verder een beetje onduidelijk over verdere verschillen met de DMC-FX700 maar we kunnen wel zeggen dat de DMC-LX5 er een stuk leuker uitziet.

Voor iedereen die wel een spiegelreflex-achtig toestel wilt, maar niet de losse lenzen, komt Panasonic met de DMC-FZ45. Ook dit toestel kan Full-HD AVCHD Lite video-opnamen maken. Net als voorgaande toestellen zit er een 14.1 megapixel sensor in. De zoomlens heeft een bereik van 25-600 wat best indrukwekkend is.

Tot slot zal ook de DMC-FZ100 het levenslicht zien. Hoewel de nieuwe LEICA DC ELMARIT-lens al geweldig klinkt (en niet verwisselbaar is), is deze camera in staat om naast Full-HD opnamen ook QVGA opnamen te maken op 220 frames per seconde. Met deze camera zijn prachtige slow-motion beelden te schieten al blijft QVGA natuurlijk wel echt een beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.