Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Panasonic Introduceert de HDC-SD750 3D Camera

Hoewel we de SD750 twee dagen geleden al toonden, is het apparaat nu officieel onthuld. We weten nu dan ook heel wat meer over deze spectaculaire 3D consumentencamera.

Zo weten we nu dat de 3D lens afneembaar is en dus vervangen kan worden door andere 3D of 2D lenzen. Het is echter niet bekend of Panasonic aan een range van 3D lenzen werkt. Wat ook opvalt is dat de 3D conversie lens (zoals die heet) twee beelden naast elkaar op de sensor toont. Met andere woorden, de hardware is volledig gelijk aan 2D camera’s en de software moet het verschil maken.

De camera neemt beelden op met een resolutie van 1080/50P. Hier blijft bij 3D slechts de helft van over. Naar verwachting zal de camera rond de €1.500 gaan kosten. We zijn benieuwd wanneer YouTube 3D gaat ondersteunen.

Via

Eén reactie

  1. 3D adapters kennen we al een eeuwigheid: Pentax en Stiz en nog meer merken maakten ze om stereo-foto’s te maken met een gewone kleinbeeld camera. Op (link is verwijderd) zijn er nog een paar te zien. De twee-deling van het beeld wordt verkregen door enkele oppervlakte spiegels of prisma’s in de “adapter”. Er worden vervolgens twee halve beelden op het negatief geprojecteerd. De vraag is of Panasonic deze methodiek ook hanteert, of het elektronisch oplost door beurtelings een linker- en een rechteroog beeldje op de sensor te projecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.