Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo’s 3DS, de Eerste Indruk

Gisteren was het zo ver; Nintendo hield een groot persevenement in Zaandam om journalisten bekend te maken met de Nintendo 3DS. Zoals jullie eerder konden lezen, heeft Nintendo de 3DS op de E3 geïntroduceerd. Met de 3DS, moet het bedrijf de strijd aan gaan met de iPhone en natuurlijk de PSP.

Gedurende een korte show, kregen we allemaal een promomeisje en een 3DS tot onze beschikking. Uiteraard mochten we helaas alleen aan de 3DS zitten en eerlijk is eerlijk, dat was ook een heerlijke ervaring!

Het eerste dat opviel aan het apparaat is dat het bovenste scherm een zeer comfortabel breedbeeld-achtig formaat heeft meegekregen en dat de resolutie van de 3DS flink is opgeschroefd en dat is maar goed ook. Met name bij de DSiXL werd pijnlijk duidelijk dat de resolutie van de inmiddels klassieke DS toch echt niet meer van deze tijd is. Ik denk dat de kwaliteit van de graphics dan ook het beste te vergelijken is met die van de PSP (misschien zelfs beter).

Wanneer je het scherm in 3D modus zet, wordt het een beleving op zichzelf. 3D gamen zonder bril, Nintendo maakt het waar. Het werkt! Maar… de horizontale kijkhoek is helaas toch wel behoorlijk beperkt. Bij iemand ‘meekijken’ is dan ook zo goed als onmogelijk. Vertikaal is de kijkhoek echter dik in orde en dat is toch wel het belangrijkste. Het 3D effect kan met een slider aan de rechterkant aangepast worden.

Ook de analoge stick is een waardevolle toevoeging. Nintendo heeft hierbij laten zien dat ze goed naar de concurrenten kijken gezien de stick lekker groot en gevoelig is. Het nadeel is echter wel dat de D-Pad links onder wel erg dicht op de rand zit. Wij voorzien nu al kramphandjes.

Ook audio-technisch waren we zeer onder de indruk van de DS. Tijdens de demo’s waren de soundtracks van de games en filmpjes die we zagen van een kwaliteit die we niet van de DS gewend waren.

Na de presentatie was het tijd om wat demo’s en games uit te proberen. Hoewel we de demo games in een volgende post zullen behandelen, zijn er een aantal demo’s die we toch nog even kort willen behandelen.

Zo viel ons oog op de film ‘Legend of the Guardians’, een 3D animatiefilm die op een 3DS getoond werd. Deze film (die in september uit komt) gebruikte Nintendo om aan te geven dat 3D TV en Films ook tot het assortiment van de 3DS zullen behoren. Wat Nintendo uit gaat geven en of dat op een geheugenkaart of als download is, is nog niet bekend, maar interessant was het in ieder geval wel.

Nintendo demonstreerde ook de 3D camera van het apparaat. Hoewel we geen grote hoeveelheden megapixels hoeven te verwachten, zijn de opnamen die de 3DS maakt zeer netjes. Het dynamisch bereik van de camera’s was ook zeer groot. In de demo software konden we zelf het 3D effect van de foto’s nog aanpassen, maar dat bleek in de praktijk totaal onnodig. Het apparaat doet dit gewoon goed. Wat wel jammer is, is dat iedere vorm van zoom ontbrak.

Tot slot moet ik nog even kwijt dat alles dat we in onze handen gehad hebben demo hard- en software is. Zelfs de screenshots en foto’s op deze pagina zijn niet van het daadwerkelijke product dat naar verwachting rond maart in de winkel zal liggen. Tegen die tijd zullen we dan ook zeker een nieuwe review plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.