MeeGo Binnenkort in de Auto

Als het aan de Genivi alliantie ligt, zullen auto’s van de bij hun aangesloten fabrikanten binnenkort gebruikmaken van MeeGo, het mobiele OS van Nokia en Intel.

Nokia en Intel hebben wel de opdracht gekregen om het OS flink aan te passen. Op dit moment werkt MeeGo alleen op systemen met een X86 processor (het type dat we in onze PC’s hebben zitten). Genivi wil echter ARM processors gebruiken (het type dat we in onder andere in telefoons en consoles tegenkomen). Naar verwachting zal de eerste ARM versie van MeeGo in Oktober het levenslicht zien.

Welke merken en modellen uitgerust gaan worden is nog niet duidelijk, maar onder de Genivi alliantie vallen onder anderen BMW (die al langer met dergelijke ideeën speelt), General Motors (Opel), Renault (o.a. Nissan), Peugot, Citroën en Hyundai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.