GadgetGear.nl

FAQ: Autostereoscopie (3DTV)

Hoewel Nintendo druk bezig is met de 3DS, een spelcomputer met Autostereoscopisch beeld, staat deze techniek voor reguliere TV’s nog in de kinderschoenen. Autostereoscopie is namelijk 3D kijken zonder het ongemak van 3D bril.

Onder Autostereoscopie vallen twee verschillende beeldtechnieken. Het eerste staat bekend als de Paralax Barriere methode. Een horizontaal filter zorgt ervoor dat het linker oog alleen de even pixels ziet en het rechter oog de oneven pixels. Wanneer dit filter van LCD is gemaakt, is het scherm in staat om tussen 2D en 3D te schakelen.

Een alternatief is de Lenticulaire techniek. Dit werkt met kleine lenzen die het beeld voor het linker en rechter oog aanpassen. Dit type scherm kan niet tussen 2D en 3D schakelen.

In beide gevallen moet je vrijwel precies voor het scherm zitten om 3D te ervaren. Met twee personen kijken zal dus onherroepelijk tot een verstoord beeld leiden. Philips is één van de fabrikanten die deze technieken toepast, maar de meeste 3D TV’s zullen voorlopig op basis van brillen blijven.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten